/ Przepisy / Zupa z fasolką szparagową

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać marchewki i pietruszki – starte na jarzynowych oczkach. Dorzucić posiekaną białą część pora oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Zalać ciepłym rosołem. Przyprawić kurkumą i chili. Wymieszać i pod przykryciem gotować przez 15 minut.

Po tym czasie dorzucić fasolkę szparagową (w sezonie najlepsza będzie świeża). Przykryć i gotować przez kolejne 10-15 minut.

Zabielić zahartowaną śmietaną. Zdjąć z ognia i dorzucić drobno posiekany koperek.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 480
Ewa gotuje - odc. nr 480

Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie...

 

Podobne przepisy

Placki z kiszonej kapusty

Bieszczadzkie fuczki

Krem paryski

Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!

Frytki z marchewki

Z piekarnika!

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Wróć do listy przepisów