Masło roztopić w garnku i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać marchewki i pietruszki – starte na jarzynowych oczkach. Dorzucić posiekaną białą część pora oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Zalać ciepłym rosołem. Przyprawić kurkumą i chili. Wymieszać i pod przykryciem gotować przez 15 minut.
Po tym czasie dorzucić fasolkę szparagową (w sezonie najlepsza będzie świeża). Przykryć i gotować przez kolejne 10-15 minut.
Zabielić zahartowaną śmietaną. Zdjąć z ognia i dorzucić drobno posiekany koperek.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie...
Bieszczadzkie fuczki
Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!
Z piekarnika!
Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)