Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Surówka z marchewki

Opis przygotowania

Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki.

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać drobno posiekaną czerwoną papryczkę chili oraz papryczkę zieloną, pokrojoną w plasterki. Dolać sok z cytryny. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Dolać oliwę, dorzucić posiekaną natkę pietruszki.

Sos wymieszać i przelać na marchewkę. Odstawić, by surówka się przegryzła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 196
Ewa gotuje - odc. nr 196

Powszechnie wiadomo, że większość mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...

 

Podobne przepisy

Sałatka z pieczonych buraczków

Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...

Sałatka Waldorf

Legenda Nowego Jorku!

Pesto z natki marchewki

Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)

Sałatka makaronowa z kurczakiem

Sprawdzona receptura na spotkanie świąteczne!

Wróć do listy przepisów