Zrobić domowy winegret. Do szklanki przecisnąć czosnek (przez praskę), przyprawić solą i utrzeć łyżeczką. Dodać musztardę, wymieszać i dolać sok z cytryny (zamiast soku można użyć octu winnego lub balsamicznego). Posłodzić miodem i skosztować - sos powinien mieć intensywny, słodko-kwaśny smak i odrobinę słonej nuty. Cały czas mieszając dolać oliwę z oliwek - małym strumyczkiem. Sosem polać sałatę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Ziemniaki ugotować w mundurkach - bacząc, by się nie rozgotowały! Wody nie solić, bo ...
Na Halloween jak znalazł!
Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę po ...
Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...