W kolejnym odcinku swego programu Ewa Wachowicz zaprasza na indyka i "zebrę". Indyk będzie z krwi i kości. "Zebra" z… jajek, mąki, cukru i kakao… Zdaniem pani Ewy indycza pierś w ziołach prowansalskich jest doskonała zarówno na ciepło, np. z buraczkami (tak też poda ją na wizji), jak i na zimno - przykładowo z czosnkiem i sosem sojowym. Natomiast dwukolorowy placek "zebra" do złudzenia przypomina afrykańskiego czworonoga! Ciasto nie tylko dobrze wygląda, ale też wyjątkowo smakuje.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto po ...
Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...
Zrobić tzw. suchą marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać garść ...