ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 8

OPIS ODCINKA

W kolejnym odcinku swego programu Ewa Wachowicz zaprasza na indyka i "zebrę". Indyk będzie z krwi i kości. "Zebra" z… jajek, mąki, cukru i kakao… Zdaniem pani Ewy indycza pierś w ziołach prowansalskich jest doskonała zarówno na ciepło, np. z buraczkami (tak też poda ją na wizji), jak i na zimno - przykładowo z czosnkiem i sosem sojowym. Natomiast dwukolorowy placek "zebra" do złudzenia przypomina afrykańskiego czworonoga! Ciasto nie tylko dobrze wygląda, ale też wyjątkowo smakuje.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Zebra

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto po ...

Buraczki w talarki

Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...

Pierś indycza w ziołach prowansalskich

Zrobić tzw. suchą marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać garść ...

Wróć do listy odcinków