/ Przepisy / Sałatka z pomidorów

Opis przygotowania

Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić na ćwiartki lub na 8 części. Usunąć pestki z sokiem, sok przetrzeć przez sito, pestki wyrzucić. Sok dodać do pomidorów.

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Keczup połączyć z miodem, przyprawić solą i pieprzem. Małymi porcjami, by sos się nie rozwarstwił, dolać oliwę. Dodać cebulę. Gotowym sosem polać pomidory. Wymieszać.

Udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 56
Ewa gotuje - odc. nr 56

Tym razem gośćmi Ewy Wachowicz będą: Maja Konarska i jej brat, Mieszko....

 

Podobne przepisy

Surówka z białej rzodkwi

Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić na cienkie , dł ...

Sałatka pod wódeczkę

Panom na pewno się spodoba!

Surówka z marchewki i jabłka

Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Wróć do listy przepisów