Ewa Wachowicz przygotuje pesto z różnych rodzajów orzechów. "Domowy sos pesto niejednokrotnie ratował mnie podczas wizyty niespodziewanych gości: wystarczyło, że szybko ugotowałam makaron, podgrzałam pesto, które zawsze mam w lodówce - w szczelnie zamkniętym naczyniu nie zepsuje się nawet przez miesiąc - i w ten sposób już po 10 minutach raczyłam znajomych smacznym, choć jednodaniowym, obiadem" - opowiada pani Ewa. W programie zobaczymy, że pesto może mieć w kuchni wiele zastosowań. Doskonale smakuje nie tylko z makaronem, sprawdza się również w sałatkach i przystawkach. Na deser gospodyni tego programu przygotuje tort orzechowy oraz pokaże jak udekorować stół, by dobrze się komponował z orzechowymi pyszności. "Tort z orzechami włoskimi jest deserowym klasykiem, bez którego nie wyobrażam sobie udanego przyjęcia" - mówi pani Ewa i jak zwykle w tym magazynie kulinarnym wszystko będzie nie tylko szybkie w przygotowaniu, ale także smaczne i zdrowe!
Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i ...
Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywną pianę. Dodać cukier i cukier wanili ...
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...