Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Surówka z pora

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Jabłko umyć, naciąć i też zetrzeć na tych samych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Dorzucić pora pokrojonego w półplasterki.

Majonez wymieszać z jogurtem. Posłodzić miodem. Przyprawić pieprzem i zakwasić sokiem z cytryny. Przelać do surówki. Przykryć i odstawić do chłodu, by składniki się przegryzły.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 424
Ewa gotuje - odc. nr 424

To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....

 

Podobne przepisy

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Cebula w occie jabłkowym

Słodka i kwaśna!

Zupa z fasolką szparagową

Na dobry początek obiadu pod chmurką;-)

Marynowany imbir

Znakomity dodatek do sushi, ale nie tylko;-)

Wróć do listy przepisów