/ Przepisy / Surówka z pora

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Jabłko umyć, naciąć i też zetrzeć na tych samych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Dorzucić pora pokrojonego w półplasterki.

Majonez wymieszać z jogurtem. Posłodzić miodem. Przyprawić pieprzem i zakwasić sokiem z cytryny. Przelać do surówki. Przykryć i odstawić do chłodu, by składniki się przegryzły.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 424
Ewa gotuje - odc. nr 424

To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....

 

Podobne przepisy

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Salsa paprykowa

Na ostro!

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Chłodnik litewski

Botwinka na zimno;-)

Wróć do listy przepisów