Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukrem. Dolać olej, wsypać mąkę z dodatkami, połączyć.
Gruszki i jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Dodać do ciasta, wymieszać.
Przełożyć do 2 natłuszczonych, podłużnych foremek (np. keksowych). Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: roladki z cukinii i placek jabłkowo gruszkowy.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno (można dać szczyptę soli) i utrwal ...
Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, środek wyciąć, miąższ po ...
Przygotowanie ciasta zacząć od zrobienia masy śliwkowej...
Mąkę połączyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać śmietanę i zaro ...