
M±kę wymieszać z sod±, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukrem. Dolać olej, wsypać m±kę z dodatkami, poł±czyć.
Gruszki i jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w duż± kostkę. Dodać do ciasta, wymieszać.
Przełożyć do 2 natłuszczonych, podłużnych foremek (np. keksowych). Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: roladki z cukinii i placek jabłkowo gruszkowy.
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę ma¶lanki i cien ...
Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...
Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować mi±ższem z laski wanilii...
Z malin, szpinaku i jogurtu!