Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukrem. Dolać olej, wsypać mąkę z dodatkami, połączyć.
Gruszki i jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Dodać do ciasta, wymieszać.
Przełożyć do 2 natłuszczonych, podłużnych foremek (np. keksowych). Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: roladki z cukinii i placek jabłkowo gruszkowy.
Receptura sprzed lat, ale w nowej odsłonie...
Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić ...
Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać mąkę i e ...