Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placek jabłkowo-gruszkowy

Opis przygotowania

M±kę wymieszać z sod±, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukrem. Dolać olej, wsypać m±kę z dodatkami, poł±czyć.

Gruszki i jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w duż± kostkę. Dodać do ciasta, wymieszać.
Przełożyć do 2 natłuszczonych, podłużnych foremek (np. keksowych). Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 172
Ewa gotuje - odc. nr 172

W tym odcinku: roladki z cukinii i placek jabłkowo gruszkowy.

 

Podobne przepisy

Ciasto na ma¶lance

Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę ma¶lanki i cien ...

Babka meksykańska

Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...

Torcik red velvet

Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować mi±ższem z laski wanilii...

Smoothie trójkolorowe

Z malin, szpinaku i jogurtu!

Wróć do listy przepisów