Jajka i żółtka wybić do miski. Posłodzić i ubić nad wrzątkiem (w tzw. kąpieli wodnej). Gdy cukier się rozpuści odstawić do wystudzenia.
Dodać ubitą na sztywno kremówkę. Wymieszać. Masę podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kawę i likier, do drugiej miąższ z laski wanilii i sok z cytryny. Zmiksować.
Na spód foremki wylać masę kawową. Na masę kawową wyłożyć masę waniliową. Lekko przemieszać. Wierzch wyrównać. Wstawić do zamrażarki na 4-5 godzin.
Przed podaniem wyjąć na 5 minut. Pokroić na kawałki. Serwować z sosem malinowym i świeżymi owocami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć czosnek niedźwiedzi jest pod częściową ochroną i rosnącego dziko zrywać...
Miękkie masło utrzeć mikserem. Porcjami dodać cukier...
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...
Czekoladowe ciasto z fasolką? Czemu nie!
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysiekać z zimnym masłem. Żółtka utrzeć z cuk ...