Jajka i żółtka wybić do miski. Posłodzić i ubić nad wrzątkiem (w tzw. kąpieli wodnej). Gdy cukier się rozpuści odstawić do wystudzenia.
Dodać ubitą na sztywno kremówkę. Wymieszać. Masę podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kawę i likier, do drugiej miąższ z laski wanilii i sok z cytryny. Zmiksować.
Na spód foremki wylać masę kawową. Na masę kawową wyłożyć masę waniliową. Lekko przemieszać. Wierzch wyrównać. Wstawić do zamrażarki na 4-5 godzin.
Przed podaniem wyjąć na 5 minut. Pokroić na kawałki. Serwować z sosem malinowym i świeżymi owocami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć czosnek niedźwiedzi jest pod częściową ochroną i rosnącego dziko zrywać...
Na drożdżach;-)
Na kruchym spodzie...
Z kokosem;-)
Naszpikowane śliwkami;-)