Masło roztopić w rondelku. Herbatniki pokruszyć do robota. Dosypać wiórki i zmiksować. Przesypać do miski. Wlać masło i dobrze wymieszać. Gdy zacznie przypominać mokry piasek przełożyć do tortownicy (średnica 26 cm, blaszka wyścielona papierem do pieczenia). Ubić i schować do lodówki.
Zimną śmietankę ubić. Jogurt przełożyć do miski. Wsypać cukier puder i wymieszać. Połączyć z bitą śmietaną.
Do szklanki wlać 100 ml wrzątku. Dolać 50 ml zimnej wody. Wsypać opakowanie sposobu na sernik i dobrze wymieszać miotełką (można zmiksować). Dodać do jogurtu z bitą śmietaną. Ponownie zmiksować.
Masę jogurtową przełożyć na spód z ciasteczek. Wyrównać i schłodzić w lodówce.
Wierzch zimnego sernika udekorować sosem malinowym (owoce wystarczy podgrzać na patelni z odrobiną wody i cukru, ew. zagęścić żelatyną). Ozdobić świeżymi owocami i melisą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem Ewa spoglądała na Babią Górę z tarasu widokowego w krakowskich...
Zdobiony płatkami migdałów i czekoladą!
Śliwki przekroić na pół i pozbawić pestek. Miękkie masło utrzeć ze szklanką cukru. Gd ...
Pod kruszonką!
Na śniadanie lub podwieczorek;-)