Owoce ułożyć w natłuszczonej, okrągłej foremce (np. do tarty).
Jajka wybić do miski. Posłodzić cukrem trzcinowym i dobrze roztrzepać. Dodać mleko i mąkę. Wszystko zmiksować.
Ciastem zalać owoce. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać, aż się zrumieni. Udekorować cukrem pudrem. Podawać na ciepło lub na zimno.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć Ewa uwielbia polską kuchnię i uważa, że jest jedną z najlepszych na...
W mikserze utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - na puszystą, białą masę ...
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...
Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko...
Prościej już się nie da...