Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Clafoutis

Opis przygotowania

Owoce ułożyć w natłuszczonej, okr±głej foremce (np. do tarty).

Jajka wybić do miski. Posłodzić cukrem trzcinowym i dobrze roztrzepać. Dodać mleko i m±kę. Wszystko zmiksować.

Ciastem zalać owoce. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać, aż się zrumieni. Udekorować cukrem pudrem. Podawać na ciepło lub na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 460
Ewa gotuje - odc. nr 460

Choć Ewa uwielbia polsk± kuchnię i uważa, że jest jedn± z najlepszych na...

 

Podobne przepisy

Sernik kokosowy

Zaskakuj±cy w smaku!

Rożki waniliowe

M±kę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, mi±ższ z l ...

Ciasteczka imbirowe

M±kę z kakao przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliow ...

Mazurek marchewkowy

Na kruchym spodzie!

Wróć do listy przepisów