Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie

Opis przygotowania

Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą. Wystudzić.

Dodać żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Przelać do formy o wymiarach 23 x 23 cm (wyłożonej papierem do pieczenia). Wyrównać.

Ser przepuścić przez maszynkę – 2 razy. Zmiksować z jajkami, cukrem i budyniem. Nałożyć na ciasto w formie. Wyrównać.

Ułożyć brzoskwinie – odsączone z zalewy i pokrojone na plastry. Włożyć do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 1 godzinę. Wystudzić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 236
Ewa gotuje - odc. nr 236

Nowy sezon programu rozpocznie się bardzo tradycyjnie, bowiem Ewa ugotuje...

 

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z czekoladą

A na wierzchu kruszonka...

Banany podpalane

Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...

Gofry z batatem

Belgijski przysmak nieco inaczej!

Placek z połówkami jabłek

Ciekawy pomysł na jabłecznik;-)

Wróć do listy przepisów