Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Zagnieść, rozwałkować na grubość 2-3 mm, wyciąć ciasteczka, w połowie ciastek wyciąć kółka, serduszka etc. Ułożyć na blasze posmarowanej masłem. Piec 12-15 minut w temp. 180 st. C.
Ciasteczka bez „wycinanek” posmarować konfiturą lub powidłami, przykryć ciastkami z „wycinanką”.
Posypać cukrem pudrem. Na powidła można dać mielone orzechy włoskie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje coś specjalnie na rodzinne przyjęcie....
Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masę herbatnikową nałożyć do ...
Kruche z rubinolą;-)
Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...
Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. ...