/ Przepisy / Mus czekoladowy z mango

Opis przygotowania

Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać rum, wymieszać i odstawić do wystudzenia.

Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem trzcinowym. Wymieszać z czekoladą.

Białka ubić ze szczyptą soli, delikatnie połączyć z masą czekoladową. Nałożyć do małych słoiczków i schłodzić w lodówce.

Owoce obrać, z brzoskwini i mango usunąć pestkę. Pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i zmiksować. Nałożyć na zimny mus czekoladowy. Udekorować drobno pokrojoną czekoladą (wcześniej można schłodzić ją w zamrażarce) oraz listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 332
Ewa gotuje - odc. nr 332

Odcinek off-roadowy. Ewa wyrusza na wyprawę w teren. A że jazda po wertepach...

 

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowe

Białka oddzielić od żółtek. Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wystudzić. ...

Banany grillowane

Banany ułożyć na ruszcie, opiec z obu stron (skórka powinna sczernieć). Zdjąć z ruszt ...

Torcik orzechowo-migdałowy

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Kakao rozprowadzić w mleku, robiąc gę ...

Ciasto mleczne

Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić...

Wróć do listy przepisów