
M±kę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przypraw± do piernika i cynamonem. Posiekać z masłem, zagnie¶ć z jajkiem. Zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce.
Zimne ciasto rozwałkować, posypać cukrem perlistym, złożyć na pół i wyci±ć ciasteczka. Piec w temp. 200 st. C przez ok. 15 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...
A do tego sos krówkowy!
M±kę z kakao przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliow ...
Na stolnicę przesiać m±kę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...
Czekoladę rozpu¶cić w gor±cej k±pieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...