Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i cynamonem. Posiekać z masłem, zagnieść z jajkiem. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce.
Zimne ciasto rozwałkować, posypać cukrem perlistym, złożyć na pół i wyciąć ciasteczka. Piec w temp. 200 st. C przez ok. 15 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...
Drożdże posłodzić i odstawić. Mąkę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem ( ...
Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...
Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni...
Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...