Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka piernikowe

Opis przygotowania

M±kę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przypraw± do piernika i cynamonem. Posiekać z masłem, zagnie¶ć z jajkiem. Zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce.

Zimne ciasto rozwałkować, posypać cukrem perlistym, złożyć na pół i wyci±ć ciasteczka. Piec w temp. 200 st. C przez ok. 15 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 175
Ewa gotuje - odc. nr 175

W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...

 

Podobne przepisy

Panna cotta z galaretk± z espresso

A do tego sos krówkowy!

Ciasteczka imbirowe

M±kę z kakao przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliow ...

Ciasteczka z oczkiem

Na stolnicę przesiać m±kę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...

Torciki czekoladowe

Czekoladę rozpu¶cić w gor±cej k±pieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...

Wróć do listy przepisów