
M±kę z masłem wysiekać nożem. Dodać cukier puder i orzechy. Wyrobić ciasto. Na chwilę włożyć do lodówki. Następnie cieniutko rozwałkować (na grubo¶ć 3 mm). Przy pomocy foremek o różnych kształtach wyci±ć gwiazdki, serduszka etc. Przełożyć na wysmarowan± masłem blachę. Piec w piekarniku na złoty kolor (ok. 20 minut w 180 st. C). Posypać cukrem pudrem, przełożyć do pudełka.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek "piknikowy". W kuchni Ewa Wachowicz przygotuje pasty z wędzonej...
Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wod±. Odstawić...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i sol±. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać m±kę i e ...
Z wianuszkiem owoców;-)
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usun±ć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...