Jajka wybić do miski. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wsypać m±kę migdałow±. Dodać jogurt, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować. Dodać m±kę kukurydzian±. Wymieszać robotem i przelać do tortownicy wy¶cielonej papierem do pieczenia (¶rednica 24 cm). Wyrównać.
Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek. Oprószyć cynamonem.
Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.
Po wystudzeniu oprószyć zmielonym erytrolem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać m±kę przes ...
Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać m±k± i uformować wałek. ...
Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywn± pianę. Dodać cukier i cukier wanili ...
Bez grama sera!