Jajka wybić do miski. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wsypać m±kę migdałow±. Dodać jogurt, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować. Dodać m±kę kukurydzian±. Wymieszać robotem i przelać do tortownicy wy¶cielonej papierem do pieczenia (¶rednica 24 cm). Wyrównać.
Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek. Oprószyć cynamonem.
Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.
Po wystudzeniu oprószyć zmielonym erytrolem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...
Na białym winie!
Jajka roztrzepać, m±kę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier wan ...
M±kę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
Bardzo aromatyczne!