Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto cynamonowe z jabłkami

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wsypać mąkę migdałową. Dodać jogurt, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować. Dodać mąkę kukurydzianą. Wymieszać robotem i przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Wyrównać.

Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek. Oprószyć cynamonem.

Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.

Po wystudzeniu oprószyć zmielonym erytrolem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 522
Ewa gotuje - odc. nr 522

Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...

 

Podobne przepisy

Torcik z malinami

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder...

Baba wielkanocna

Na Wielkanoc obowiązkowa!

Sernik z bezą orzechową

A do tego masa budyniowa;-)

Makowiec z jabłkiem, gruszką i herbatnikami

Zaskakujące ciasto pełne maku...

Wróć do listy przepisów