Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połówki śliwek (by owoce nie zsuwały się, w cieście zrobić wgłębienia), pokroić na prostokąty.
Postępując podobnie ułożyć na cieście połówki moreli i kulki wycięte z brzoskwiń (potrzebny jest specjalny nóż). Piec 12-15 minut w temperaturze 200 st. C.
Udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku swojego autorskiego programu Ewa Wachowicz sięgnie po mrożonki...
Nadzienie narodowe - białe i czerwone!
Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Dodać miąższ z laski wanilii...
Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...
Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...