Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać brązowym cukrem i cynamonem, zrolować dwustronnie - tak, by dwa wałki ciasta spotkały się dokładnie na środku.
Ponownie posmarować jajkiem i pokroić na kawałki o długości mniej więcej 1 cm. Ułożyć na posmarowanej masłem blasze. Piec w temp. 180 st. C przez ok. 15 minut.
Podawać z sorbetem truskawkowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Motywem przewodnim tego programu będzie Święto Zakochanych - Ewa Wachowicz...
Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i ...
Socjalistyczna odpowiedź na zabaglione...
Żółtka utrzeć z cukrem. Mąkę przesiać, posiekać nożem z masłem. Dodać utarte żółtka, ...
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...