Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Gorącą fasolę zmiksować, wsypać czekoladę i cukier. Wymieszać z kakao i migdałami (lekko uprażone, następnie drobno posiekane). Utoczyć kulki. Połowę obtoczyć w kakao, drugą część w siekanych migdałach.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem lekki krem z zielonego groszku i tortilla z resztek świątecznych...
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cu ...
Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...
Do garnka wlać wodę, dodać masło, roztopić. Posłodzić, dodać kakao. Podgrzewać 5-7 mi ...
Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Dodać miąższ z laski wanilii...