
W 2 szklankach wody rozpuścić 2 galaretki (smak zależy od użytych owoców). Śmietanę ubić, podczas ubijania dodać tężejącą galaretkę.
Dużą tortownicę wyłożyć połamanymi długimi biszkoptami, na to nałożyć dowolne owoce sezonowe (pokrojone) lub rozsypać owoce drobne, np. borówki amerykańskie. Masę śmietanowo-galaretkową wylać na owoce. Schłodzić w lodówce.
Ostatnią, trzecią galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki wody. Na zastygnięte ciasto nałożyć warstwę dowolnych owoców i zalać tężejąca galaretką.
Można podawać z rozetką bitej śmietany.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...
Ponoć zajadał się nim Józef Piłsudski...
Drożdże posłodzić i odstawić. Mąkę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem ( ...
Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło...
Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...