Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić do wystudzenia. Następnie dodać jajka i mąkę. Wymieszać.
Aluminiowe foremki lub ceramiczne kokilki wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wlać masę czekoladową (do 2/3 wysokości) i włożyć do zamrażarki na 2 godziny.
Po tym czasie piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Podawać z malinami oraz lodami waniliowymi lub miętowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Risotto z gruszkami i gorgonzolą, torciki czekoladowe” Po...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i zimne masło. Wysiekać. Gdy zrobi się ...
Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...
Cukierniczy symbol Krakowa!
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...