Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Piszinger błyskawiczny

Opis przygotowania

Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do miski z gorącą wodą - po to, by krem było łatwiej rozsmarować na kruchych waflach.

Ugotować budyń waniliowy - na mleku. Gdy lekko przestygnie, równo rozłożyć na ostatnim andrucie. Na budyniu ułożyć herbatniki. Na każdym ciasteczku położyć orzech laskowy i polać kroplą miodu. Miód działa jak klej, w dodatku ładnie wygląda.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 110
Ewa gotuje - odc. nr 110

”Pasztet z selera, chleb owsiany, piszinger błyskawiczny” W...

 

Podobne przepisy

Ciasto dyniowe bez pieczenia

Na herbatnikach o smaku kakao...

Ukłucie pszczoły

Biszkopt z migdałami i masą budyniową;-)

Tort piętrowy z czekoladą i mango

Odcinek nr 400, więc musi być tort!

Sernik straciatella

Inspirowany włoskimi lodami z czekoladą...

Wróć do listy przepisów