/ Przepisy / Sernik jaglany z wiśniami

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Wsypać drobno pokrojone orzechy. Herbatniki zmiksować. Dodać do masła z orzechami. Wymieszać i przełożyć do tortownicy. Ubić i wstawić do lodówki.

Kaszę jaglaną przepłukać pod bieżącą wodą – na sicie. Przełożyć do garnka. Zalać 3 szklankami mleka. Posłodzić ksylitolem. Dodać miąższ z laski wanilii. Ugotować.

Żelatynę wsypać do szklanki, zalać niewielką ilością wrzątku (wystarczy 80 ml). Odstawić. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody.

Do kaszy dolać resztę mleka oraz żelatynę. Przełożyć do robota i zmiksować. Dodać twaróg i jeszcze raz zmiksować.

Masę serową przełożyć na schłodzony spód. Wyrównać. Odstawić do wystudzenia.

Wiśnie rozmrozić i odcedzić na sicie. Rozłożyć na serniku. Zalać tężejącą galaretką i schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 404
Ewa gotuje - odc. nr 404

Kolejny odcinek zacznie się od przyrządzenia hinduskiej potrawy o nazwie...

 

Podobne przepisy

Pani Walewska

Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić ...

Ptysie

Na słodko i na słono!

Półkruche z jabłkami

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, połączyć z cukrem, cukrem waniliowym i solą. ...

Smoothie trójkolorowe

Z malin, szpinaku i jogurtu!

Wróć do listy przepisów