Masło roztopić w garnku. Wsypać drobno pokrojone orzechy. Herbatniki zmiksować. Dodać do masła z orzechami. Wymieszać i przełożyć do tortownicy. Ubić i wstawić do lodówki.
Kaszę jaglaną przepłukać pod bieżącą wodą – na sicie. Przełożyć do garnka. Zalać 3 szklankami mleka. Posłodzić ksylitolem. Dodać miąższ z laski wanilii. Ugotować.
Żelatynę wsypać do szklanki, zalać niewielką ilością wrzątku (wystarczy 80 ml). Odstawić. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody.
Do kaszy dolać resztę mleka oraz żelatynę. Przełożyć do robota i zmiksować. Dodać twaróg i jeszcze raz zmiksować.
Masę serową przełożyć na schłodzony spód. Wyrównać. Odstawić do wystudzenia.
Wiśnie rozmrozić i odcedzić na sicie. Rozłożyć na serniku. Zalać tężejącą galaretką i schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek zacznie się od przyrządzenia hinduskiej potrawy o nazwie...
Smaczny przekładaniec;-)
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pi ...
Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...
Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodać pozostałe składniki - cały czas ucieraj ...