Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do galaretki, mieszać aż się rozpuści, odstawić do wystudzenia.
Śmietanę zmiksować i porcjami dodać do niej tężejącą galaretkę. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe (część zostawić do dekoracji).
Dno dużej prostokątnej blachy wyłożyć biszkoptami nasączonymi w likierze (np. malibu). Wlać masę, posypać wiórkami i wbić „na sztorc" prażone migdały.
Chłodzić w lodówce przez około 2 godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz pokaże, że można zrobić pyszny, domowy sos...
Cukier zalać w garnku winem i postawić na ogniu. Dodać przyprawy. Powoli odparować po ...
Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić ...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej i aromat. Wmieszać buraki i marchew, następnie orz ...
Żeby go przygotować, wcale nie trzeba znać mandaryńskiego;-)