/ Przepisy / Mus czekoladowy

Opis przygotowania

W naczyniu do kuchenki mikrofalowej wymieszać kawałki czekolady, kawę i rum. Roztopić w mikrofali - 2 minuty na pełnej mocy (można też podgrzać w kąpieli wodnej). Wyjąć, wymieszać, wystudzić. Wbić żółtka, dodać skórkę z pomarańczy.

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, pianę połączyć z wystudzoną masą czekoladową. Mus przełożyć do pucharków (ew. dużej salaterki). Chłodzić w lodówce co najmniej 5 godzin (aż stężeje). Ozdobić bitą śmietaną i melisą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 27
Ewa gotuje - odc. nr 27

Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje potrawy wedle diety Michela Montignaca....

 

Podobne przepisy

Ule

Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), ...

Norweski przysmak jabłkowy

Wiejskie dziewczęta w welonach - tak brzmi oryginalna nazwa tego deseru;-)

Szarlotka z budyniem

Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...

Sernik z Baileysem

Masło roztopić w garnku. Herbatniki...

Wróć do listy przepisów