
Tortownicę o średnicy 23-24 cm wysmarować odrobiną masła i wyścielić papierem do pieczenia w ten sposób, żeby wystawał ponad foremkę.
Ciastka pokruszyć tłuczkiem, wlać roztopione masło i wymieszać. Przełożyć do tortownicy, wyrównać, ubić i na ½ godziny wstawić do lodówki.
Ser przełożyć do miski. Wlać ekstrakt waniliowy, posłodzić i posolić. Wybić jajka. Wsypać mąkę i zmiksować.
Wlać śmietankę i ponownie zmiksować. Przelać na schłodzony spód.
Piec przez 40 minut w temp. 220 st. C.
Po upieczeniu wystudzić (ciepły sernik trzęsie się jak galareta), następnie wstawić na kilka godzin do lodówki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Następny program zacznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo...
Przełożone powidłami a obtoczone w orzechach włoskich...
Ma stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i wysiekać. Zrobić dołeczek, dodać żółtka i śm ...
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Kakao rozprowadzić w mleku, robiąc gę ...
ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...