Tortownicę o średnicy 23-24 cm wysmarować odrobiną masła i wyścielić papierem do pieczenia w ten sposób, żeby wystawał ponad foremkę.
Ciastka pokruszyć tłuczkiem, wlać roztopione masło i wymieszać. Przełożyć do tortownicy, wyrównać, ubić i na ½ godziny wstawić do lodówki.
Ser przełożyć do miski. Wlać ekstrakt waniliowy, posłodzić i posolić. Wybić jajka. Wsypać mąkę i zmiksować.
Wlać śmietankę i ponownie zmiksować. Przelać na schłodzony spód.
Piec przez 40 minut w temp. 220 st. C.
Po upieczeniu wystudzić (ciepły sernik trzęsie się jak galareta), następnie wstawić na kilka godzin do lodówki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Następny program zacznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo...
Krówki i masło roztopić, dodać kakao i miód. Po lekkim ostudzeniu wsypać ryż i formow ...
Japońskie kulki ryżowe;-)
Masło rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cien ...