/ Przepisy / Naleśniki

Opis przygotowania

Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 1/2 godziny. Smażyć na teflonowej patelni - z obu stron, na złoty kolor (do smażenia najlepsze jest sklarowane masło).

Podawać z nadzieniem serowym (biały ser przetrzeć przez sito, posłodzić, dodać śmietankę) i truskawkami, ew. z gotowym kremem czekoladowym lub dżemem. Dekorować bitą śmietaną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 23
Ewa gotuje - odc. nr 23

Tuż przed Dniem Dziecka Ewa Wachowicz zrobi naleśniki. Zademonstruje też...

 

Podobne przepisy

Pasztet z cukinii i marchewki

Absolutnie bez mięsa!

Łosoś w trocinach wędzony

Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprósz ...

Pasta z cieciorki

Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszk ...

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Wróć do listy przepisów