Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 1/2 godziny. Smażyć na teflonowej patelni - z obu stron, na złoty kolor (do smażenia najlepsze jest sklarowane masło).
Podawać z nadzieniem serowym (biały ser przetrzeć przez sito, posłodzić, dodać śmietankę) i truskawkami, ew. z gotowym kremem czekoladowym lub dżemem. Dekorować bitą śmietaną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Dziecka Ewa Wachowicz zrobi naleśniki. Zademonstruje też...
Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tark ...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przecisnąć przez praskę. Wystudz ...
Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pok ...