Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Banany z grilla

Opis przygotowania

Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć cukrem wymieszanym z cynamonem. Nałożyć rodzynki.

Zawinąć w folię i upiec na grillu lub w piekarniku (15-20 minut, 180 st. C). Podawać z bitą śmietaną z cukrem waniliowym.

Można udekorować świeżą melisą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 19
Ewa gotuje - odc. nr 19

Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii)...

 

Podobne przepisy

Lody z serka wiejskiego

Pełne truskawek!

Crostata

Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...

Torcik z kiwi

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli...

Mus czekoladowy z mango

Mała rzecz a cieszy!

Wróć do listy przepisów