Jajka wybić do miski. Porcjami wsypać cukier i utrzeć. Stopniowo dolać olej i zmiksować. Wsypać mąkę i orzechy włoskie. Posolić i wymieszać. Przełożyć do tortownicy (spód wyścielony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą, średnica 25 cm).
Piec przez godzinę w temp. 170 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.
Polać roztopioną czekoladą (z odrobiną śmietanki). Udekorować kawałkami suszonych moreli i połówkami orzechów włoskich.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz postanowiła odwiedzić Jurę Krakowsko-Częstochowską,...
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...
Z bakaliami i polewą czekoladową;-)
Z truskawkami pod glazurą;-)
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...