/ Przepisy / Ciasto herbatnikowe bez pieczenia

Opis przygotowania

Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy przestygnie, połączyć z masłem. Powstałą w ten sposób masę rozsmarować na herbatnikach. Następnie dać drugą warstwę ciastek i gotową masę krówkową. Kolejną warstwę zrobić z krakersów. Posmarować dżemem lub konfiturą.

Na koniec nałożyć bitą śmietanę z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku. Posypać płatkami migdałowymi - uprażonymi na suchej patelni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 92
Ewa gotuje - odc. nr 92

W kolejnym odcinku programu „Ewa gotuje” kuchnia iście szatańska....

 

Podobne przepisy

Sernik czekoladowy na herbatnikach

Dużo czekolady i kajmaku...

Torcik z kiwi

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli...

Ciasto z gruszkami

  Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyciąć spody, by prost ...

Ciasto cytrynowe

Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...

Wróć do listy przepisów