Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babka ucierana

Opis przygotowania

Masło utrzeć. Dodać cukier waniliowy. Zmiksować. Porcjami wsypać cukier cały czas ucieraj±c. Po jednym dodać żółtka. Wsypać m±ki i proszek. Dodać skórkę otart± z cytryny. Wlać mleko i jeszcze raz zmiksować. Białka ubić na sztywno z sol±. Pianę przełożyć do masy i delikatnie wymieszać szpatułk±.

Przełożyć do formy na babę (wysmarowanej m±k± i wysypanej bułka tart±).

Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu pokryć lukrem i udekorować posypk±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 539
Ewa gotuje - odc. nr 539

W Wielk± Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...

 

Podobne przepisy

Kruche z orzechami

M±kę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnie¶ć. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...

Cwibak

Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połow± cu ...

Muffiny wytrawne

Lekko pikantne;-)

Muffinki pomarańczowe

Bardzo aromatyczne!

Wróć do listy przepisów