
Masło utrzeć. Dodać cukier waniliowy. Zmiksować. Porcjami wsypać cukier cały czas ucieraj±c. Po jednym dodać żółtka. Wsypać m±ki i proszek. Dodać skórkę otart± z cytryny. Wlać mleko i jeszcze raz zmiksować. Białka ubić na sztywno z sol±. Pianę przełożyć do masy i delikatnie wymieszać szpatułk±.
Przełożyć do formy na babę (wysmarowanej m±k± i wysypanej bułka tart±).
Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu pokryć lukrem i udekorować posypk±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielk± Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...
Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyci¶nięte połówki, przecięt± wzdłuż n ...
Receptura sprzed lat, ale w nowej odsłonie...
Białka ubić ze szczypt± soli na sztywn± pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...
M±kę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...