Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Banany z grilla

Opis przygotowania

Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć cukrem wymieszanym z cynamonem. Nałożyć rodzynki.

Zawinąć w folię i upiec na grillu lub w piekarniku (15-20 minut, 180 st. C). Podawać z bitą śmietaną z cukrem waniliowym.

Można udekorować świeżą melisą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 19
Ewa gotuje - odc. nr 19

Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii)...

 

Podobne przepisy

Tarta z dynią

Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...

Placek ze śliwkami

Uwaga: Wszystkie składniki powinny być ogrzane do temperatury pokojowej!Z drożdży, cu ...

Ciasto wiewiórka

Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem...

Amerykańskie babeczki

W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...

Wróć do listy przepisów