Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć cukrem wymieszanym z cynamonem. Nałożyć rodzynki.
Zawinąć w folię i upiec na grillu lub w piekarniku (15-20 minut, 180 st. C). Podawać z bitą śmietaną z cukrem waniliowym.
Można udekorować świeżą melisą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii)...
Przesianą mąkę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pi ...
Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!