Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć cukrem wymieszanym z cynamonem. Nałożyć rodzynki.
Zawinąć w folię i upiec na grillu lub w piekarniku (15-20 minut, 180 st. C). Podawać z bitą śmietaną z cukrem waniliowym.
Można udekorować świeżą melisą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii)...
Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...
Suszone śliwki przełożyć do litrowego słoika, zalać wódką, zakręcić i zostawić na 24 ...
Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...
Na włoską nutę...