Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka maślane

Opis przygotowania

Masło przełożyć do miski i utrzeć. Stopniowo, po łyżce, dodać cukier puder cały czas miksując. Dodać żółtka – po jednym. Uperfumować ekstraktem z wanilii.

Dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać (szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach).

Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z przyklejonym na maśle papierem do pieczenia (zrobić rozetki o średnicy 3-4 cm).

Na środek każdego ciasteczka wyłożyć odrobinę marmolady (najlepiej z rękawa).

Piec przez 15 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 525
Ewa gotuje - odc. nr 525

Tym razem Ewa Wachowicz będzie gotować pod Babią Górą. A ponieważ pogoda...

 

Podobne przepisy

Sernik z jogurtu

Bez grama sera!

Tort makowy z brzoskwiniami

Z kremem waniliowym!

Ziemniaczki z... fasoli

A tak naprawdę z czekolady i fasoli...

Pucharki z galaretką i bezami

A zamiast bitej śmietany jogurt naturalny!

Wróć do listy przepisów