Masło przełożyć do miski i utrzeć. Stopniowo, po łyżce, dodać cukier puder cały czas miksując. Dodać żółtka – po jednym. Uperfumować ekstraktem z wanilii.
Dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać (szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach).
Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z przyklejonym na maśle papierem do pieczenia (zrobić rozetki o średnicy 3-4 cm).
Na środek każdego ciasteczka wyłożyć odrobinę marmolady (najlepiej z rękawa).
Piec przez 15 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz będzie gotować pod Babią Górą. A ponieważ pogoda...
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do m ...
Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podg ...
Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać mąkę z proszkiem, cukrem ...
Wielkanocna klasyka!