Masło przełożyć do miski i utrzeć. Stopniowo, po łyżce, dodać cukier puder cały czas miksując. Dodać żółtka – po jednym. Uperfumować ekstraktem z wanilii.
Dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać (szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach).
Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z przyklejonym na maśle papierem do pieczenia (zrobić rozetki o średnicy 3-4 cm).
Na środek każdego ciasteczka wyłożyć odrobinę marmolady (najlepiej z rękawa).
Piec przez 15 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz będzie gotować pod Babią Górą. A ponieważ pogoda...
Dno foremki (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, od ...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cien ...
Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić ...
Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy staną się sztywne...