Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cymes

Opis przygotowania

Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plastry. Zasypać cukrem, zalać wodą i ugotować.

Gdy zacznie mięknąć, wlać sok z pomarańczy, zakwasić sokiem z cytryny. Wrzucić bakalie. Przyprawić cynamonem, posłodzić miodem, wymieszać i dusić przez chwilę.

Podawać udekorowane listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 311
Ewa gotuje - odc. nr 311

Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...

 

Podobne przepisy

Domowa przyprawa z lubczyku

Do rosołu, ale nie tylko...

Pieczarki z mozzarellą

Z cukinią lub boczkiem...

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Tagliatelle z marchewki

Makaron... warzywny!

Wróć do listy przepisów