Maliny zmiksować. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać, przelać do pojemników i wstawić do zamrażarki.
Szpinak umyć i osuszyć. Jabłko pokroić na ósemki. Przełożyć do miksera. Dodać wodę gazowaną i miód. Zmiksować. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i przełożyć na zmrożony mus malinowy. Ponownie wstawić do zamrażarki.
Gdy zielona warstwa stężeje, nałożyć jogurt posłodzony syropem klonowym. Posypać posiekanymi bakaliami i płatkami.
Pojemniki zamknąć. Dla pewności można założyć gumkę lub przewiązać ozdobną tasiemką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...
Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić ...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, połączyć z cukrem, cukrem waniliowym i solą. ...
Jajka wymieszać z wodą, dodać cukier, zmiksować na wysokich obrotach. Pod koniec doda ...
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cu ...