
M±kę przesiać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać. Gdy powstanie kruszonka, dodać twaróg, wybić jajko. Wymieszać nożem, następnie wyrobić ciasto, podsypuj±c przy tym m±k±.
Rozwałkować na grubo¶ć 3-4 mm. Wyci±ć kwadraty o boku 8-10 cm. Brzeg każdego posmarować marmolad±. Zwin±ć tak, by powstały zgrabne ruloniki.
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa pokaże, jak w domowych warunkach upiec chleb. A ponieważ...
M±kę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
W małej misce wymieszać m±kę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połow± herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
¦liwki przekroić na pół i pozbawić pestek. Miękkie masło utrzeć ze szklank± cukru. Gd ...