M±kę przesiać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać. Gdy powstanie kruszonka, dodać twaróg, wybić jajko. Wymieszać nożem, następnie wyrobić ciasto, podsypuj±c przy tym m±k±.
Rozwałkować na grubo¶ć 3-4 mm. Wyci±ć kwadraty o boku 8-10 cm. Brzeg każdego posmarować marmolad±. Zwin±ć tak, by powstały zgrabne ruloniki.
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa pokaże, jak w domowych warunkach upiec chleb. A ponieważ...
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...
Cymesem nazywamy co¶ nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...
M±kę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przypraw± do piernika i cynamonem. P ...
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, m±kę przesian± z proszkiem do pi ...