Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Muffinki z marchewką

Opis przygotowania

Miękkie masło przełożyć do miski. Zmiksować. Posłodzić cukrem trzcinowym i jeszcze raz zmiksować. Dodać cukier z wanilią. Wymieszać robotem. Po jednym wybić jajka i zmiksować. Przyprawić cynamonem. Wsypać mąkę i sodę. Dorzucić marchewki starte na jarzynowych oczkach. Dodać skórkę z pomarańczy i prażone pestki dyni. Dobrze wymieszać i przełożyć do foremek na muffinki (do ⅔ wysokości). Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C. Wystudzić i udekorować roztopioną czekoladą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 502
Ewa gotuje - odc. nr 502

Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...

 

Podobne przepisy

Banany z grilla

Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...

Ciasteczka słoneczka

Przełożone powidłami a obtoczone w orzechach włoskich...

Ciasteczka orzeszki

Wypiekane w specjalnej, metalowej formie...

Krem czekoladowy z musem malinowym

Udekorowany truskawkami!

Wróć do listy przepisów