
Na patelnię dać masło. Wsypać cukier. Gdy tłuszcz się roztopi wsypać kakao. Wlać mleko. Wybić jajko. Roztrzepać. Wsypać m±kę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Przykryć i na ¶rednim płomieniu podgrzewać przez 20-25 minut.
Czekoladę roztopić z dodatkiem ¶mietanki (w garnku na gazie lub w k±pieli wodnej).
Brownie przełożyć na talerz lub paterę. Posmarować polew±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku krz±tanina w kuchni Ewy zacznie się od zrobienia dwóch...
M±kę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać m±kę przesian± z proszkiem do p ...
Trochę francuska, trochę włoska... Pyszna!
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...