/ Przepisy / Brownie z patelni

Opis przygotowania

Na patelnię dać masło. Wsypać cukier. Gdy tłuszcz się roztopi wsypać kakao. Wlać mleko. Wybić jajko. Roztrzepać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Przykryć i na średnim płomieniu podgrzewać przez 20-25 minut.

Czekoladę roztopić z dodatkiem śmietanki (w garnku na gazie lub w kąpieli wodnej).

Brownie przełożyć na talerz lub paterę. Posmarować polewą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 467
Ewa gotuje - odc. nr 467

W kolejnym odcinku krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od zrobienia dwóch...

 

Podobne przepisy

Kulki ryżowe z daktylami

I migdałem w środku!

Ciasto migdałowe

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Wuzetka

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka...

Granola z bananem i jogurtem

Na śniadanie lub podwieczorek;-)

Wróć do listy przepisów