Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Panna cotta z galaretką z espresso

Opis przygotowania

Kawę uperfumować likierem migdałowym. Dodać żelatynę i wymieszać. Posłodzić. Wymieszać i rozlać do 4-5 foremek lub filiżanek.

Śmietankę podgrzać z mlekiem. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Dodać żelatynę i wymieszać. Posłodzić i odstawić do przestudzenia.

Rozlać do foremek lub filiżanek z zastygłą galaretką kawową. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Zrobić sos. Śmietankę podgrzać w rondelku. Pokroić i dorzucić krówki. Wymieszać i poczekać aż się rozpuszczą. W razie potrzeby zredukować.

Sos rozsmarować na talerzyku. Ułożyć panna cottę. Udekorować owocami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 479
Ewa gotuje - odc. nr 479

Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, więc to ostatni moment żeby...

 

Podobne przepisy

Sos malinowy

Super dodatek do deserów;-)

Rolada jabłkowa

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...

Migdałowa śnieżynka

Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...

Placek cappuccino

Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić ...

Wróć do listy przepisów