Czekoladę pokruszyć na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Następnie dodać przestudzoną czekoladę. Zmiksować. Wmieszać mąkę. Masę czekoladową wlać do połowy foremek na muffinki.
Zmielony twaróg zmiksować z jajkami, cukrem oraz miąższem z laski wanilii. Masę serową nałożyć na masę czekoladową.
Muffinki piec w temp. 160 st. C przez ok. 40 minut.
Wypestkowane wiśnie zasypać cukrem i ugotować. Dodać mąkę ziemniaczaną, rozprowadzoną w zimnej wodzie (½ szklanki). Płyn powoli wlać do wiśni, szybko wymieszać i zagotować.
Przestudzone muffinki wyjąć z foremek, na talerzyku polać sosem wiśniowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...
Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę śmietany. Zagnieść, rozwałkować na ...
Jabłecznik w szkle...
Razy dwa!
Bez glutenu i bez laktozy - na mleku roślinnym, dla wegan!