Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Czekoladowe mini-serniczki

Opis przygotowania

Czekoladę pokruszyć na mniejsze kawałki i rozpu¶cić w k±pieli wodnej.

Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Następnie dodać przestudzon± czekoladę. Zmiksować. Wmieszać m±kę. Masę czekoladow± wlać do połowy foremek na muffinki.

Zmielony twaróg zmiksować z jajkami, cukrem oraz mi±ższem z laski wanilii. Masę serow± nałożyć na masę czekoladow±.

Muffinki piec w temp. 160 st. C przez ok. 40 minut.

Wypestkowane wi¶nie zasypać cukrem i ugotować. Dodać m±kę ziemniaczan±, rozprowadzon± w zimnej wodzie (½ szklanki). Płyn powoli wlać do wi¶ni, szybko wymieszać i zagotować.

Przestudzone muffinki wyj±ć z foremek, na talerzyku polać sosem wi¶niowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 190
Ewa gotuje - odc. nr 190

Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka orzeszki

Wypiekane w specjalnej, metalowej formie...

Placek kawowo-orzechowy

M±kę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...

Ciasto ¶liwkowo-gruszkowe

W rondlu o szerokim dnie ułożyć wydrylowane ¶liwki. Zalać wod± z cukrem, postawić na ...

Tarta de Santiago

Legendarne, migdałowe ciasto z Hiszpanii;-)

Wróć do listy przepisów