/ Przepisy / Klapsznita z szarpaną kurą i sosem BBQ

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę lub masło. Poszarpać i wrzucić ugotowane mięso. Przyprawić sosem sojowym. Dodać miód i paprykę, wymieszać i podsmażyć.

Na drugiej patelni zrobić sos BBQ. Powidła wymieszać z koncentratem pomidorowym, sosem sojowym, octem balsamicznym i sosem Worcester. Doprawić papryką. Wymieszać i podgrzać.

Kromkę chleba posmarować majonezem z masłem orzechowym. Ułożyć liście sałaty, na sałatę dać szarpanego kurczaka, plastry ogórka kiszonego i czerwonej cebuli. Posmarować sosem BBQ, przykryć drugą kromką pieczywa i przekroić na pół.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 479
Ewa gotuje - odc. nr 479

Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, więc to ostatni moment żeby...

 

Podobne przepisy

Spaghetti bolognese

Marchew i łodygi selera naciowego pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanej oliwie. ...

Kiełbaski w piwie

Kiełbasę podzielić na porcje i naciąć...

Kurczak w czerwonej paście curry

Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek. Przesmażyć. Zalać połową ...

Wróć do listy przepisów