
Białka ubić z sol±. Utrwalić cukrem – dodawać stopniowo cały czas miksuj±c. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia i kurkum±. Zmiksować na najniższych obrotach. Dolać roztopione i przestudzone masło. Wymieszać szpatułk±.
Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisn±ć na blachę z papierem do pieczenia.
Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.
¦mietankę podgrzać, ale nie gotować. Zdj±ć z ognia, wrzucić czekoladę, posolić i mieszać aż powstanie gładka masa. Odstawić do wystudzenia.
Biszkopty przełożyć kremem. Czę¶ć ciasteczek można zostawić bez czekoladowej masy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętaj± czasów zaraz po zmianie ustroju,...
Kaszę wsypać na sito i porz±dnie wypłukać...
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć...
M±kę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawin±ć w folię ...
Legendarne, migdałowe ciasto z Hiszpanii;-)