Owoce ułożyć w natłuszczonej, okrągłej foremce (np. do tarty).
Jajka wybić do miski. Posłodzić cukrem trzcinowym i dobrze roztrzepać. Dodać mleko i mąkę. Wszystko zmiksować.
Ciastem zalać owoce. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać, aż się zrumieni. Udekorować cukrem pudrem. Podawać na ciepło lub na zimno.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć Ewa uwielbia polską kuchnię i uważa, że jest jedną z najlepszych na...
Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...
Na oleju rzepakowym!
Znakomity na wszelkiego rodzaju domowe święta!
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...