/ Przepisy / Rosół na kurze i kaczce

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do garnka. Dodać warzywa (cebulę opalić nad ogniem). Przyprawić liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dorzucić kilka kawałków suszonych grzybów, wlać sos sojowy. Posolić, zalać wodą i pod przykryciem gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 3 godziny, ale warzywa wyjąć wcześniej, by się nie rozpadły. Gdy rosół zacznie wrzeć zebrać szumowiny.

Podawać z gotowanymi ziemniakami. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Z warzyw zrobić sałatkę. Mięso przerobić na pasztet.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 461
Ewa gotuje - odc. nr 461

W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...

 

Podobne przepisy

Kapuśniak z włoskiej

Nie trzeba go długo gotować;-)

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Chłodnik litewski

Botwinka na zimno;-)

Serowa z pulpetami

Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na ...

Wróć do listy przepisów