
M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder i cukier waniliowy. Dorzucić zimne masło i posiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtka (białka można zamrozić). Dodać ¶mietanę. Wymieszać nożem a następnie zarobić.
Przełożyć do pojemnika, przykryć i na 30 minut wstawić do lodówki.
Po tym czasie rozwałkować. Foremk± wyci±ć kr±żki i wykleić nimi wszystkie blaszki (uprzednio wysmarowane masłem).
Wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Po upieczeniu wyj±ć z foremek.
¦mietankę, mascarpone, cukier puder i pastę z wanilii zmiksować. Przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić babeczki. Na kremie ułożyć pokrojone truskawki. Posmarować tężej±c± galaretk±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem Ewa pokazała jak zrobić domowy syrop miętowy – w...
Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać m±kę przesian± z proszkiem d ...
M±kę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...
M±kę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...
ynię pokroić na kawałki, wyczy¶cic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...