
Białka ubić z solą. Utrwalić cukrem – dodawać stopniowo cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kurkumą. Zmiksować na najniższych obrotach. Dolać roztopione i przestudzone masło. Wymieszać szpatułką.
Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z papierem do pieczenia.
Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.
Śmietankę podgrzać, ale nie gotować. Zdjąć z ognia, wrzucić czekoladę, posolić i mieszać aż powstanie gładka masa. Odstawić do wystudzenia.
Biszkopty przełożyć kremem. Część ciasteczek można zostawić bez czekoladowej masy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętają czasów zaraz po zmianie ustroju,...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cien ...
Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Schłodzić w lodówce. Z zimnego ciasta od ...
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier, sól i masło. Wysiekać...
Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...