Pietruszkę i kawałek imbiru zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na tej samej tarce otrzeć skórkę z cytryny.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Stopniowo wlać olej cały czas ubijając. Wsypać mąkę przesianą z sodą. Zmiksować. Dodać pietruszkę z imbirem i skórką z cytryny. Wymieszać.
Ciasto przełożyć do keksówki (natłuszczonej i wysypanej rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi).
Piec przez godzinę w temp. 160 st. C.
Po wystudzeniu nałożyć krem – serek wystarczy utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Udekorować skórką cytrynową.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa sięgnie po klasyki kuchni śródziemnomorskiej – co ciekawe:...
Na herbatnikach bezglutenowych;-)
Cukier i drożdże rozpuścić w mleku, wmieszać 5 łyżek mąki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce...
Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, miąższ z l ...
Szybkie w przygotowaniu ciasto z jeżynami oraz borówkami.