Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto pietruszkowe

Opis przygotowania

Pietruszkę i kawałek imbiru zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na tej samej tarce otrzeć skórkę z cytryny.

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Stopniowo wlać olej cały czas ubijając. Wsypać mąkę przesianą z sodą. Zmiksować. Dodać pietruszkę z imbirem i skórką z cytryny. Wymieszać.

Ciasto przełożyć do keksówki (natłuszczonej i wysypanej rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi).

Piec przez godzinę w temp. 160 st. C.

Po wystudzeniu nałożyć krem – serek wystarczy utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Udekorować  skórką cytrynową.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 445
Ewa gotuje - odc. nr 445

Tym razem Ewa sięgnie po klasyki kuchni śródziemnomorskiej – co ciekawe:...

 

Podobne przepisy

Pucharki z jogurtem i truskawkami

Na spód szklanki dać trochę pokrojonych w plastry truskawek...

Migdałowa śnieżynka

Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...

Pychotka z płatkami kukurydzianymi

Masło rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisnąć (np. o ...

Semifreddo

Z pistacjami...

Wróć do listy przepisów