/ Przepisy / Muffiny wytrawne

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Dodać sól. Lekko roztrzepać rózg±. Przesiać i dodać m±kę – wraz z proszkiem do pieczenia. Wlać mleko. Wymieszać. Dodać olej. Znowu wymieszać. Dorzucić kawałek pokrojonej papryczki chili, ser żółty i marchewkę – starte na tarce o ¶rednich oczkach. Przyprawić ¶wieżym tymiankiem (same listki). Wymieszać i przełożyć do foremek na babeczki. Na wierzch zetrzeć trochę sera żółtego, posypać listkami tymianku.

Piec przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C. Po upieczeniu wystudzić na kratce.

Muffinki mog± wydawać się mokre – to przez ser żółty; na patyczku nie powinno być jednak ¶ladów surowego ciasta.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 247
Ewa gotuje - odc. nr 247

W tym odcinku „Ewa gotuje” będzie na odwrót, niż zazwyczaj...

 

Podobne przepisy

Krem cytrynowy

Do rondelka wybić żółtka, roztrzepać. Dodać 6 łyżek słodziku, skórkę otart± z cytryny ...

Jabłka pieczone

Z całych jabłek usun±ć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naci±ć skórkę (dookoła), aby ...

Brulee owocowe

Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...

Biszkopty z oliwkami

Na patelnię wlać wodę i wsypać cukier. Gdy się rozpu¶ci, wrzucić przekrojone wzdłuż na pół oliwki...

Wróć do listy przepisów