Tortownicę o średnicy 23-24 cm wysmarować odrobiną masła i wyścielić papierem do pieczenia w ten sposób, żeby wystawał ponad foremkę.
Ciastka pokruszyć tłuczkiem, wlać roztopione masło i wymieszać. Przełożyć do tortownicy, wyrównać, ubić i na ½ godziny wstawić do lodówki.
Ser przełożyć do miski. Wlać ekstrakt waniliowy, posłodzić i posolić. Wybić jajka. Wsypać mąkę i zmiksować.
Wlać śmietankę i ponownie zmiksować. Przelać na schłodzony spód.
Piec przez 40 minut w temp. 220 st. C.
Po upieczeniu wystudzić (ciepły sernik trzęsie się jak galareta), następnie wstawić na kilka godzin do lodówki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Następny program zacznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo...
Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, środek wyciąć, miąższ po ...
Masło utrzeć. Dodać cukier i cukier waniliowy, ucierać dalej. Dodać żółtka, śmietanę, ...
Bita śmietana, truskawki i bezy...
Na wyprawę nie tylko jagodzianki...